2014


1000 Voices for Peace 
1000 stemmen herdenken de Groote Oorlog
/ 9 november 2015

In de basiliek van Koekelberg werd een concert gehouden ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Makeblijde stond samen met meer dan 1000 zangers uit 39 verschillende landen die betrokken waren bij de Groote Oorlog op het podium. Koning Filip, koningin Mathilde en Herman Van Rompuy luisterden mee.


 Makeblijde meets the United Kingdom 
Dubbelconcert met het Senior Chamber Choir of Hereford Cathedral School uit Wales
/ 5 november 2014

Deze muzikale ontmoeting kaderde binnen het 1000 Voices for Peace project van het Festival van Vlaanderen Brussel dat de Groote Oorlog herdacht. Beide koren brachten elk een eigen sfeervol programma, maar zongen ook samen enkele werken.


Singing Brussels  Celebration Weekend 
Makeblijde in de Henry Le Boeuf zaal van het Bozar
/ 13 september 2014

singing-brussels-celebration-weekend

Een muzikaal weekend waarbij een indrukwekkende reeks koren te gast waren in het Paleis voor Schone Kunsten: professionele koren met een sterke reputatie (Voces 8, The Tallis Scholars), maar vooral amateurkoren uit heel België. Makeblijde kreeg dit weekend overigens ook de kans om een privé-workshop te volgens met Voces8.


Internationale koorwedstrijd Vic, Spanje 
2de prijs in de categorie gelijkstemmige koren
/ juli 2014

Festival de Cantonigros - Tweede plaats in categorie van de gelijkstemmige koren

Makeblijde behaalde een mooie tweede plaats tijdens het internationale muziekfestival in Vic, Catalonië, met 3 puntjes verschil met het winnende Catalaanse vrouwenkoor.


Adiemus – Songs of sanctuary
/ 29 en 30 maart 2014

Makeblijde voerde dit sfeervol werk van Karl Jenkins twee maal uit. De muzikale kleurschakeringen, passende choreografie en afgestemde belichting gaven dit werk een indrukwekkende dimensie