NIEUWS

Mystica – Koorlink

Op uitnodiging van Koorklink brengen wij zondagnamiddag 30 april een sfeervol concert in de Sint-Niklaaskerk in Gent.

Kom en geniet van Makeblijde in haar puurste vorm.

Tickets verkrijgbaar via Koorlink.
Meer info: http://www.koorlink.be/…/concert-makeblijde-o-l-v-filip-ha…/


Jaarconcert N°4

Op zaterdag 29 oktober brengen wij, Jong Makeblijde en Dameskoor Makeblijde, in de Kouterkerk van Zele ons jaarconcert.

U mag van ons een zeer gevarieerd programma verwachten waarbij we opnieuw verrassend uit de hoek zullen komen. We laten u horen met welke werken we deze zomer de Internationale Wedstrijd in Vilnius hebben kunnen winnen. Deze minder bekende werken gaan later in het concert vlotjes over op werken die u wél zeer bekend in de oren zullen klinken. Met songs van onder meer The Turtles, American Authors én Justin Timberlake. Uiteraard in een eigen bewerking. Daarnaast zullen we jullie ook verblijden met een stuk indrukwekkende en typische Bulgaarse folk, en met meer herkenbare Ierse folk. Twee keer veertig minuten muziek die elke muziekliefhebber kan bekoren.

Kaarten zijn te verkrijgen bij onze koorleden of kunnen besteld worden via tickets@makeblijde.be.

Makeblijde_2016_A2


Makeblijde wint internationale wedstrijd in Litouwen

3 juli 2016

Makeblijde keert met 3 prijzen tevreden terug uit Vilnius! Zo werd ons de prijs voor best uitgevoerde opgelegd werk, beste koor en de Grand Prix toegekend. Met koren uit onder andere Litouwen, Letland, Estland, Finland en Rusland was de concurrentie in de competitie ‘Laudate Dominum’ niet min.

8876620


Requiem Pro Luna

De Latijnse titel “Requiem Pro Luna” betekent letterlijk “Rust voor Luna”. Luna is de naam van het kleine Antwerpse meisje dat samen met haar Malinese kinderoppas Oulematu exact 10 jaar geleden werd neergeschoten door een jong-volwassene van bij ons, amper zélf de jeugd ontgroeid. In Antwerpen en ver daarbuiten was de verbijstering ontzettend groot bij zoveel zinloos geweld, waarvan onschuldigen het slachtoffer werden.

Naar aanleiding van deze gebeurtenis componeerde de jonge Vlaamse componist Stijn Roels in samenwerking met tekstschrijver Frank Van Mossevelde een groots opgezet Requiem voor harmonieorkest, gemengd koor en sopraan. Dit werk werd opgedragen aan Luna Drowart in het bijzonder, maar tegelijk aan alle kinderen die op één of andere manier het slachtoffer zijn van geweld. Zinloos geweld dat spijtig genoeg maar al te vaak aanwezig is in onze moderne samenleving en steevast ook de meest kwetsbaren onder ons treft: onze kinderen.

Op 20 en 21 mei 2016 zal het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle, samen met de koren Helicon uit Lier, Cantando uit Ekeren, De Minnezangers en Makeblijde uit Zele dit Requiem Pro Luna uitvoeren in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen. Dit op amper 50 meter van de plaats waar de dramatische feiten zich hebben afgespeeld. Recitanten Bethy Van Cleemput en Frank Van Mossevelde, alsook sopraan Hanne Roos vervolledigen het artistieke podium van dit Requiem. De algemene muzikale leiding is in handen van dirigent Dirk De Caluwe.

U kan genummerde kaarten bestellen aan 13, 15 en 20 euro vanaf 15 maart viawww.requiemproluna.be of telefonisch op het nummer 0470 03 11 49. De deuren openen om 20.15 uur (ingang Veemarkt) en het concert zelf start om 21 uur.

De realisatie van dit ‘muzikale bezinningsmoment’ is mede mogelijk gemaakt met de steun van Provincie Antwerpen.

Requiem Pro Luna


Makeblijde geselecteerd voor wedstrijd in Vilnius

Deze zomer mag Makeblijde zich weer opmaken voor een internationale wedstrijd! Ze werden immers geselecteerd voor ‘Laudate Dominum’, een koorwedstrijd georganiseerd in Vilnius, Litouwen.

Meer informatie over ‘Laudate Dominum’ vind je hier.


Makeblijde bevestigd in Ere-afdeling

Op 7 februari bevestigde Makeblijde haar klassering in de hoogste Eredivisie tijdens de Provinciale Koorzangtornooien in Gent.

Groepsfoto Makeblijde 2016


Makeblijde deelt het podium met Piet Goddaer

Gastoptredens doen we bijzonder graag. En al helemaal als we het podium kunnen delen met Piet Goddaer (u weet wel, Ozark Henry) en het Koninklijk Harmonieorkest van Schelle!

wijconcert_lang_0