NIEUWS

Tweemaal goud in Praag

11 juli 2022

Afgelopen zomer heeft Makeblijde een schitterend resultaat neergezet tijdens de internationale wedstrijd “Musica Orbis Festival” in Praag. Wij traden aan in twee verschillende categorieën: een religieus programma en een vrij programma. Voor beide categorieën won Makeblijde een gouden medaille. Daarbovenop behaalde Makeblijde ook nog de overkoepelende prijs: “Best Quality of Sound”.


 Nieuwe datum M7

De coronacrisis heeft ook ons doen beslissen om M7 uit te stellen, dus helaas geen jaarconcert op 28 maart. Maar met deze muziek – voor alle duidelijkheid opgenomen vóór de social distancing maatregel – willen we toch nog een beetje Makeblijde tot bij jullie brengen.

Ons vuur zal echter niet doven…
Noteer alvast onze nieuwe M7-datum: 28/11/2020

Hou jullie goed, maak het gezellig
En graag tot zo snel mogelijk!


Lumen de Lumine

Tijdens dit concert komt de combinatie van vocale schoonheid door Makeblijde en de intense warme klank van koperensemble O’Brass op een meeslepende manier tot uiting. Een afwisseling van gekend repertoire met zelden gehoorde composities zorgt voor een heerlijke sfeer. En wanneer Makeblijde en O’Brass samenvloeien is het resultaat adembenemend.

Muziek van meesters uit de renaissance stralen samen met parels uit de twintigste en eenentwintigste eeuw onmiskenbaar warmte en hoop uit. Mooier kan een decemberweekend niet beginnen.

Bestel kaarten


Jaarconcert nr. 6

Zaterdag 30 maart is dé gelegenheid van het jaar om Makeblijde integraal aan het werk te horen. Jong M en dameskoor M delen voor de 6de keer het podium: een aanstekelijke samenwerking die oprecht verblijdt!

Ook dit jaar zal u kunnen genieten van een gevarieerd programma: naast ‘golden oldies’ van onder andere Queen en Crosby, Stills, Nash & Young zullen ook enkele werken van Vlaamse componisten zoals André Laporte en Frits Celis te horen zijn. Onze jongste koorleden pakken dan weer uit met wervelende filmmuziek en sfeervolle liedjes die u ongetwijfeld naar uw zakdoek doen grijpen. Voor ieder wat wils dus!

Kaarten zijn te verkrijgen bij onze koorleden of kunnen besteld worden via tickets@makeblijde.be

VVK : 12 euro
ADK : 15 euro

Makeblijde Flyer_2019_A5


Requiem & Magnificat – John Rutter

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Makeblijde voor het eerst optrad. Dit vieren we met deze twee topwerken voor koor en orkest. Meer info vind je hier.


Zilver in Griekenland

15 juli 2018

In juli was er het International Choral Festival of Preveza in Griekenland. Dit is een wedstrijd die jaarlijks de beste koren uit de hele wereld trekt. Deelnemen is belangrijker dan winnen, dat is waar. Maar toch: dat wij terugkeerden met een prachtige
ervaring en een zilveren medaille rijker, dat Maakte ons super Blijde!


Geselecteerd voor internationale wedstrijd in Griekenland

Deze zomer nemen we het vliegtuig naar Griekenland. We werden namelijk geselecteerd voor de internationale koorwedstrijd in Preveza, Griekenland.

Meer informatie over deze wedstrijd vind je hier.


Hartverwarmende reünie oud-koorleden

26 maart 2018

Makeblijde viert dit jaar haar 75e verjaardag.

Dat weten jullie ongetwijfeld, want jullie waren massaal aanwezig tijdens onze reünie. Het was hartverwarmend om jonge en minder jonge Makeblijde-koorleden samen te zien in die turnzaal waar het voor ons allemaal ooit begonnen is. Na de geslaagde cantus, konden we terugblikken op de talrijke fijne momenten die jullie met Makeblijde beleefd hebben.

Wie nog eens wil nagenieten, kan hier enkele foto’s terugvinden.


Jaarconcert nr. 5

Zaterdag 24 maart: het 5de jaarconcert van Jong Makeblijde en Dameskoor Makeblijde.

Naast meer bekende werken van Kodaly en Brahms, komen ook enkele sfeervolle Scandinavische folksongs aan bod. Bovendien brengt M u een selectie uit het wedstrijdprogramma waarmee zij deze zomer naar Griekenland trekken. En Jong Makeblijde geeft een knipoog naar hun Spaans uitwisselingsavontuur. Na dit prestigieuze deel gooien we de benen los op een paar eigen ‘Heebie Jeebies’ – arrangementen en enkele heerlijke popsongs.

Kortom: beide koren slaan opnieuw – letterijk – de handen in/op elkaar om u een gevarieerd en visueel aantrekkelijk programma te brengen.

Kaarten zijn te verkrijgen bij onze koorleden of kunnen besteld worden via tickets@makeblijde.be

VVK : 12 euro
ADK : 15 euro

Makeblijde_2018_A2.jpg


Cd-voorstelling Parels

Op zondag 4 februari stellen we jullie met trots onze nieuwste cd voor.
Samen met mannenkoor De Minnezangers brengen we met de opname van deze cd een hulde aan Vlaamse componisten uit de hedendaagse koorwereld: Erika Budai, Ludo Claesen, Kurt Bikkembergs en Maarten Van Ingelgem.

Tickets zijn te verkrijgen via de G.C. De Wiek in Zele
https://www.dewiek.be/e365/parels-eigentijdse-muziek-van-vlaamse-componisten


Mystica – Koorlink

Op uitnodiging van Koorlink brengen wij zondagnamiddag 30 april een sfeervol concert in de Sint-Niklaaskerk in Gent.

Kom en geniet van Makeblijde in haar puurste vorm.

Tickets verkrijgbaar via Koorlink.
Meer info: http://www.koorlink.be/…/concert-makeblijde-o-l-v-filip-ha…/


Jaarconcert N°4

Op zaterdag 29 oktober brengen wij, Jong Makeblijde en Dameskoor Makeblijde, in de Kouterkerk van Zele ons jaarconcert.

U mag van ons een zeer gevarieerd programma verwachten waarbij we opnieuw verrassend uit de hoek zullen komen. We laten u horen met welke werken we deze zomer de Internationale Wedstrijd in Vilnius hebben kunnen winnen. Deze minder bekende werken gaan later in het concert vlotjes over op werken die u wél zeer bekend in de oren zullen klinken. Met songs van onder meer The Turtles, American Authors én Justin Timberlake. Uiteraard in een eigen bewerking. Daarnaast zullen we jullie ook verblijden met een stuk indrukwekkende en typische Bulgaarse folk, en met meer herkenbare Ierse folk. Twee keer veertig minuten muziek die elke muziekliefhebber kan bekoren.

Kaarten zijn te verkrijgen bij onze koorleden of kunnen besteld worden via tickets@makeblijde.be.

Makeblijde_2016_A2


Makeblijde wint internationale wedstrijd in Litouwen

3 juli 2016

Makeblijde keert met 3 prijzen tevreden terug uit Vilnius! Zo werd ons de prijs voor best uitgevoerde opgelegd werk, beste koor en de Grand Prix toegekend. Met koren uit onder andere Litouwen, Letland, Estland, Finland en Rusland was de concurrentie in de competitie ‘Laudate Dominum’ niet min.

8876620


Requiem Pro Luna

De Latijnse titel “Requiem Pro Luna” betekent letterlijk “Rust voor Luna”. Luna is de naam van het kleine Antwerpse meisje dat samen met haar Malinese kinderoppas Oulematu exact 10 jaar geleden werd neergeschoten door een jong-volwassene van bij ons, amper zélf de jeugd ontgroeid. In Antwerpen en ver daarbuiten was de verbijstering ontzettend groot bij zoveel zinloos geweld, waarvan onschuldigen het slachtoffer werden.

Naar aanleiding van deze gebeurtenis componeerde de jonge Vlaamse componist Stijn Roels in samenwerking met tekstschrijver Frank Van Mossevelde een groots opgezet Requiem voor harmonieorkest, gemengd koor en sopraan. Dit werk werd opgedragen aan Luna Drowart in het bijzonder, maar tegelijk aan alle kinderen die op één of andere manier het slachtoffer zijn van geweld. Zinloos geweld dat spijtig genoeg maar al te vaak aanwezig is in onze moderne samenleving en steevast ook de meest kwetsbaren onder ons treft: onze kinderen.

Op 20 en 21 mei 2016 zal het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle, samen met de koren Helicon uit Lier, Cantando uit Ekeren, De Minnezangers en Makeblijde uit Zele dit Requiem Pro Luna uitvoeren in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen. Dit op amper 50 meter van de plaats waar de dramatische feiten zich hebben afgespeeld. Recitanten Bethy Van Cleemput en Frank Van Mossevelde, alsook sopraan Hanne Roos vervolledigen het artistieke podium van dit Requiem. De algemene muzikale leiding is in handen van dirigent Dirk De Caluwe.

U kan genummerde kaarten bestellen aan 13, 15 en 20 euro vanaf 15 maart viawww.requiemproluna.be of telefonisch op het nummer 0470 03 11 49. De deuren openen om 20.15 uur (ingang Veemarkt) en het concert zelf start om 21 uur.

De realisatie van dit ‘muzikale bezinningsmoment’ is mede mogelijk gemaakt met de steun van Provincie Antwerpen.

Requiem Pro Luna


Makeblijde geselecteerd voor wedstrijd in Vilnius

Deze zomer mag Makeblijde zich weer opmaken voor een internationale wedstrijd! Ze werden immers geselecteerd voor ‘Laudate Dominum’, een koorwedstrijd georganiseerd in Vilnius, Litouwen.

Meer informatie over ‘Laudate Dominum’ vind je hier.


Makeblijde bevestigd in Ere-afdeling

Op 7 februari bevestigde Makeblijde haar klassering in de hoogste Eredivisie tijdens de Provinciale Koorzangtornooien in Gent.

Groepsfoto Makeblijde 2016


Makeblijde deelt het podium met Piet Goddaer

Gastoptredens doen we bijzonder graag. En al helemaal als we het podium kunnen delen met Piet Goddaer (u weet wel, Ozark Henry) en het Koninklijk Harmonieorkest van Schelle!

wijconcert_lang_0